For children  Opera 
 
06 01 - 10 25

SAPNAI IR KAKTUSAI en

Author:  Robert Bondara
Šiuolaikinio šokio spektaklių vakare „Sapnai ir kaktusai“ susitinka du skirtingų šalių jaunosios kartos choreografai... EN
View artists and dates

ŽAGSULYS (Hiccup)en

Kaskart kurdamas choreografiją pradedu nuo kažkokio atspirties taško, įkvepiančios idėjos ar impulso. Sukurti „Žagsulį“ paskatino tai, ką galėtume apibūdinti žodžiu superego – psichoanalizėje vartojama sąvoka. Kaip bepavadintume, mus nuolatos lydi pojūtis, kad kažkas, glūdintis giliai kiekvieno mūsų viduje, nuolat kužda, kas teisinga, o kas ne. Taisyklių ir elgesio modelių reguliuojamame pasaulyje šis jausmas kyla veik nevalingai – lyg žagsulys.

Robert Bondara


KAKTUSAI (Cacti)

Šis kūrinys yra apie tai, kaip mes suvokiame meną, jaučiame poreikį jį analizuoti, „suprasti“. Daugelis mano bičiulių yra pripažinę, kad iš tiesų nesupranta šiuolaikinio meno, ir dėl to jaučia, jog tai – ne jiems. Esu įsitikinęs, jog nėra vieno teisingo būdo – kiekvienas galime meną interpretuoti ir patirti kaip kam patinka. Galbūt jis kartais sukelia tik jausmą, kurio negalì paaiškinti, o sykiais tampa labai aišku, kokia žinia užkoduota meno kūrinyje.

spauda
2024 06 29

Atsparūs laikui „Kaktusai“, jau matyti „Sapnai“ ir daugiau..

Sigita Ivaškaitė
Source: Vilniaus galerija
Patikėkit, taip norisi peršokti ir tiesiog kalbėti apie Alexanderį Ekmaną, jo puikų humoro jausmą kūryboje ir nagrinėti, kodėl per daugiau nei dešimtmetį ji nepaseno.

Upcoming events:

Sorry, no events

Information:

Duration: 1val. 30min (su viena pertrauka) en
Premiere date: 2024 06 02
Language:  Lithuanian
Subtitles:  Lithuanian
Age limit:  from 14
Ticket prices:  35.00 €, 55.00 €, 70.00 €
Parts:
Start 30min
1 part end Break (30min)
2 part end 30min
Pabaiga

You my also like

2023–2024 SEASON
To top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.