Martynas Norvaišas

Martynas Norvaišas (g. 1991) – kino operatorius, fotografas. 2014 m. baigė vaizdo operatoriaus bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, 2020 m. – įgijo fotografijos ir medijų meno magistro diplomą Vilniaus dailės akademijoje. 2017–2018 m. baigė tarptautines magistrantūros studijas „Viewfinder MA“ Dan Lerės Menų, dizaino ir technologijų institute (Airija) ir Budapešto Teatro ir kino meno universitete.

Dirba operatoriumi vaidybiniame ir dokumentiniame kine, reklamose, dalyvauja kino filmų postprodukcijoje (kaip montažo režisierius ir kt.). Reiškiasi ir kaip fotomenininkas: sukūrė nuotraukų ciklus „Jodas“ ir „Tėvai“ (VDA baigiamasis darbas, 2020), kuriame tyrinėjo tėvo santykį su vaiku ir pasikeitusį tėvo įvaizdį. 2022 m. išleido riboto tiražo (30 egz.) autorinį fotoalbumą „Vyrų skyrius“, kuriame toliau plėtojo vyriškumo temą. Nuo studijų metų bendradarbiauja su režisiere Akvile Gelažiūte kuriant dokumentinius filmus, tarp jų – „Deminas: dvi tvirtovės“ (2015, apdovanotas „Sidabrine gerve“ kaip geriausias studentiškas filmas), „Neregėta Europa“ (2019), trumpametražį vaidybinį filmą „Vidutinis slėgis“ (2021). Pastaraisiais metais taip pat ėmė bendradarbiauti su režisiere Ieva Šakalyte, dirbo operatoriumi jos trumpametražiuose vaidybiniuose filmuose „Virstant žvėrimi“ (2021) ir „SPA“ (2023). Kaip operatoriaus asistentas dirbo įvairių Lietuvos ir užsienio režisierių kuriamuose vaidybiniuose ir dokumentiniuose filmuose bei serialuose.

2022 m. bendradarbiavo kuriant vizualizacijas ansamblio „Lietuva“ sumanytai muzikinei dramai „Sakmė apie dovanotą širdį“ (kompozitoriai Linas Rimša ir Gintautas Venislovas, režisierius Dalius Abaris,), skirtai Lietuvos karaimų metams. Tais pat metais kūrė reklaminę vaizdo medžiagą Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklių triptikui „Dona Kichotė“.

2024–2025 m. SEZONAS
Atgal į viršų
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.