Aušra Krasauskaitė

Aušra Krasauskaitė (g. 1987 m. Plungėje) 2007 m. baigė Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos baleto skyrių, jai suteikta baleto artistės kvalifikacija. 2012 m. baigė Klaipėdos universiteto Menų fakultetą (KUMF), kur įgijo teatro bakalauro diplomą ir choreografo profesinę kvalifikaciją. 2014 m. ten pat įgijo šokio magistro laipsnį. 2008–2021 m. buvo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto solistė, kaip kviestinė šokėja aktyviai tęsia bendradarbiavimą su KVMT ir Šeiko šokio teatru. Nuo 2008-ųjų sukūrė daugiau kaip dvidešimt solinių vaidmenų įvairiuose šokio ir tarpdisciplininiuose spektakliuose, performansuose. Nuo 2015 m. – KUMF Šokio katedros asistentė, nuo 2017 m. – lektorė. Nuo 2021 m. – LMTA Klaipėdos fakulteto Šokio katedros docentė, specializuojasi klasikinio šokio srityje.

Atstovavo Lietuvai pasaulinėse parodose EXPO 2012 Yeosu (Pietų Korėja) ir EXPO 2015 Milane (Italija). Dalyvavo įvairiuose festivaliuose ir seminaruose daugelyje pasaulio šalių, tokių kaip JAV, Pietų Korėja, Kinija, Islandija, Švedija, Izraelis, Ukraina, Baltarusija, Latvija ir kt.

Pastatė devynis šokio spektaklius įvairiuose Lietuvos teatruose ir koncertinėse įstaigose. Tarp naujausių jos darbų – šokio spektakliai „Karmen“ (2017), „Tikroji dinozaurų istorija“ (2019) ir šokio filmas „Viskas bus gerai“ (2021) Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre; modernaus šokio spektaklis „Dėdės ir dėdienės“ (2019) ir choreografija Jono Jurkūno koliažinei operai „Mažvydas“ (rež. Kęstutis Jakštas, 2021), sukurti bendradarbiaujant su Valstybiniu dainų ir šokių ansambliu „Lietuva“; šokio spektaklis vaikams „Coliukė ir Mocartas“ (2021), sukurtas bendradarbiaujant su Beatos Molytės baleto mokykla, taip pat asistavimas britų režisieriui Chrisui Baldwinui, kuriant choreografiją programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atidarymo renginiui „Sukilimas“.

2018 m. choreografė apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi kaip jaunoji menininkė ir Padėkos kauke už Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklį „Karmen“. Nuo 2021 m. spalio paskirta Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ vyriausiąja choreografe.

Ausra-Krasauskaite
2024–2025 m. SEZONAS
Atgal į viršų
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.