Jūratė Sodytė

Jūratė Sodytė yra judesio ir operos režisierė, operos režisierių asistentė. Mokėsi M. K. Čiurlionio menų mokykloje, baigė Tarptautinę slavų universiteto šokio akademiją (Ukraina). Iki 2003 m. buvo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) baleto solistė, 1992–1995 m. taip pat šoko Krokuvos operos teatro baleto trupėje.

Nuo 2003 m. J. Sodytė yra LNOBT choreografė ir operos režisierių asistentė. Jai teko bendradarbiauti su tokiais žymiais Lietuvos ir užsienio režisieriais kaip Eimuntas Nekrošius, Anthony Minghella, Carolyn Choa, Robertas Wilsonas, Günteris Krämeris, Grahamas Vickas, Emilio Sagi, Davidas Aldenas, Vasilijus Barchatovas, Jeanas-Claude’as Berutti, Andrea de Rosa, Oskaras Koršunovas ir daugybė kitų. Kaip choreografė bendradarbiavo su garsiais choreografais Vladimiru Vasiljevu, Andrejumi Melanjinu, Arthuru Pita, Johnu Rossu, Monika Wiesler, Krzysztofu Pastoru ir kt. Kaip operos režisierė ir asistentė dirbo LNOBT, Izraelio operoje, Guangdžou operoje (Kinija), Eskorialyje San Lorense (Ispanija), Petruzzelli teatre Baryje ir Kaljario lyriniame teatre (Italija), Michailovskio teatre Sankt Peterburge (Rusija). Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre ji režisavo Leonardo Bernsteino operetę „Kandidas“ (2018).

J. Sodytė aktyviai reiškiasi ir akademinėje srityje. 2006–2016 m. ji buvo Vilniaus kolegijos Šokio pedagogikos ir scenos menų katedros vadovė bei muzikinio teatro studijų programos kuratorė. Nuo 2016 m. yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Operos studijos lektorė režisierė. J. Sodytė dažnai kviečiama teisėjauti įvairiuose televizijos projektuose.

LNOBT pastatė operą vaikams „Zuikis Puikis“ (2015) ir ispanišką operetę „Sarsuela“ (2021).

jurate-sodyte
2024–2025 m. SEZONAS
Atgal į viršų